Helaas heb ik het laatst weer meegemaakt dat er bij een VvE flink achterstallig onderhoud uitgevoerd moest worden en dat er niet genoeg geld in kas was. Er was de afgelopen jaren niet goed gespaard.

Een eigenaar die kort geleden het appartement gekocht had was ook door de makelaar of notaris niet goed genoeg geïnformeerd en kreeg nu te maken met een extra inleg van 10.000 euro.

Een goede beheerder let hierop en zorgt dat de reserve op orde is of komt. En indien een appartement verkocht wordt, dan kan de notaris bij die beheerder dus wel de juiste informatie krijgen, zodat een koper achteraf NIET voor verrassingen komt te staan.

AvE: Heemstede 7-8-18

Goede reservering voor onderhoud is van groot belang.

In het Financieel Dagblad van 6 augustus 2018 staat hierover een artikel.

Daar wordt gesteld dat banken (bij het verstrekken van een hypotheek) ook kijken naar de financiële administratie van een VvE en dan met name of en hoe er gereserveerd wordt voor toekomstig onderhoud.

Dat moet OF die 5 % herbouwwaarde zijn OF een bedrag gebaseerd op een recent MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan).

Kennelijk, zo wordt in het artikel gesteld, krijgt een koper dus een lager bedrag te leen omdat bv. de onderhoudsreserve niet op orde is.

Dus voor bezitters van een appartement is het van belang te zorgen dat alles goed geregeld is, anders is hun appartement moeilijk te verkopen.

AvE: Heemstede 7-8-2018

Laat nu gratis een analyse maken van uw VvE!

Wilt u weten of uw VvE op de goede weg is? Laat dan gratis een analyse maken!  
Vraag deze aan via het Contactformulier, stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 023-205 2376.

 

sticker1

 


Inloggen voor VvE's

login


 

Lid van de BrancheVereniging VvE Beheerders

webbvvb2